Logos Municipals
Història

HORARI MERCAT ALIMENTARI
De Dilluns a Dissabte, de 8 a 21:15 h.

HORARI PARADES EXTERIORS
De Dilluns a Divendres de 9 a 20 h.
Dissabtes de 9 a 14 h.

MERCAT DEL NINOT
Carrer de Mallorca, 133-157 - 08036 Barcelona
Telf: 933 234 909 - Fax: 933 237 608
info@mercatdelninot.com

Àlbum Fotos Article Prensa

Orígen del Nom

Ninot Mercat Una noia, filla d'una taverna molt popular, es va prometre amb un noi de la Barceloneta. En una visita a la casa del seu promès la noia va veure el desballestament d'un bergantí, on li va cridar l'atenció un ninot que hi havia a la proa del vaixell. La noia va dir al seu promés i amics que salvessin al ninot del foc, així ho varen fer i el van dur a les Corts, col·locant-lo a la façana de la taverna.

La gent de les Corts i Barcelona que anaven a la taverna va començar a anomenar-la del Ninot, per a distingir-la d'altres que anaven sorgint als seus voltants. El mercat portava el nom del Porvenir des de la seva construcció fins 1931, que en establir-se la República se li va donar amb caràcter oficial el nom popular del Ninot. El gener del 1939 se li assignà de nou el nom del Porvenir.

El mercat no havia perdut mai el nom de "Mercat del Ninot", ja que fins actualment, a nivell de poble i ciutadans, continua coneixent-se'l d'aquesta manera. L'autèntic mascaró de proa que va donar al mercat el seu nom popular, es conserva actualment al museu marítim de les Drassanes.

1892. El Naixament del Mercat

Mercat Primitiu La decisió de construir el Mercat fou presa per l'Ajuntament de les Corts sobre l'any 1892, abans que estigués unit a la ciutat de Barcelona, i fou posat en funcionament l'any 1894. Al mercat li va ésser imposat el nom de "El Porvenir", per ésser l'únic Mercat que aquest poble havia tingut en tota la seva història, i per estar ubicat en una zona que creien pròspera.

Tot i així, el nom popular del mercat, pel que sempre se l'ha conegut, és el de "Mercat del Ninot". Aquest nom el va rebre d'una taverna molt popular, que ja l'havia donat al sector, i la popularitat de la qual provenia de vendre el vi a més bon preu que a Barcelona, ja que per estar situada fora de la línia dels Burots, no havia de pagar el cànon d'entrada a la Ciutat.

1933. La Gran Remodelació

Remodelació Mercat El mercat del Ninot ha esdevingut des dels seus inicis un centre dinàmic i un gran centre comercial de l'Eixample de Barcelona. Fins l'any 1933 el Ninot va ser un mercat a l'aire lliure, però, a conseqüència de la política de defensa dels interessos dels Concessionaris, el mercat es va remodelar fins arribar a l'estructura actual.

La Gran Remodelació va conservar l'antiga i característica estructura arquitectònica del mercat, incorporant al seu interior totes les comoditats d'un modern equipament comercial: nous establiments, espais amplis, operadors professionals, oferta equilibrada, serveis addicionals, etc. Factors, tots ells, que han permès donar resposta eficient a les necessitats del consumidor.

1992. Cent Anys Fent Mercat

L'any 1992 el "Mercat del Ninot" va celebrar el seu centenari. Cent anys de mercat eren motiu de festa, eren cent anys de vida, cent anys de relacions humanes, cent anys de vida comercial!!!

Aquesta festa va ser a una manera d'agrair a tots/es els clients del mercat la confiança mostrada any rera any. Des d'aleshores venim celebrant aquesta data tant significativa amb la programació d'un seguit d'actes commemoratius.

2015. El Nou Mercat ja ha Arrivat

2015 - Nou Mercat L'emblemàtic Mercat del Ninot de Barcelona reobre aquest dimarts després d'una remodelació integral que ha durat cinc anys.

El mercat municipal de l'Eixample esquerre estrena imatge interior i exterior, amb 81 parades, mostradors més vistosos, passadissos espaiosos, barres de degustació, gelosies metàl·liques en la façana i tendes exteriors integrades a l'edifici.

També incorpora serveis nous, com un supermercat o wifi, a més d'horari ampliat de matí i tarda: obrirà de dilluns a dissabte de 8 a 21:15 hores.